Behandelingen

Behandelingen

Preventie en mondhygiene

Preventie is eigenlijk het belangrijkste onderwerp in de tandheelkunde. Heel veel gebitsproblemen zijn namelijk te voorkomen. Tandarts aan Zee geeft daarom ook veel aandacht aan preventie.

 

Dit houdt in dat we uitleggen hoe gebitsproblemen ontstaan en hoe ze voorkomen kunnen worden. We leggen u uit wat u zelf kunt doen om problemen te voorkomen. Denk hierbij aan poetsinstructie, voedingsadvies en uitleg over flossen, rageren en stokeren. Tevens geven wij advies voor het schoonmaken van protheses en implantaten.

 

Ook vertellen we wat wij voor u kunnen doen om problemen te voorkomen. Door het gebit schoon te maken, door het sealen van tanden en kiezen bij kinderen en door het gebruik van fluoride helpen wij u om gebitsproblemen te voorkomen.

 

Preventie-assistente

Wanneer blijkt dat er bij u extra aandacht nodig is voor preventie, dan krijgt u een afspraak bij de preventie-assistente. Ook wanneer u veel tandsteen heeft of wanneer uw tandvlees ontstoken is (gingivitis), krijgt u een afspraak bij haar. Zij maakt gebitten schoon, maakt sealings en geeft instructie over voeding en mondhygiëne. Wanneer u steeds weer veel tandsteen heeft of wanneer u snel last heeft van ontstoken tandvlees, dan kan het zijn dat u periodiek naar de preventie-assistente moet gaan om uw gebit schoon te laten maken. Zo voorkomt u gaatjes en zware tandvleesontstekingen (parodontitis).

 

Mondhygiënist

Bij zware tandvleesontstekingen (parodontitis) moet u naar de mondhygiënist. De mondhygiënist voert diepe gebitsreinigingen uit en geeft veel uitleg en instructie om parodontitis te behandelen. Het komt vaak voor dat wanneer u gevoelig bent voor parodontitis, u periodiek naar de mondhygiënist moet blijven gaan om de parodontitis onder controle te houden.

 

Let op: Tandarts aan Zee heeft (nog) geen mondhygiënist in dienst. Tandarts de Visser doet zelf deze mondhygiënistenbehandelingen. Ook voor ‘de mondhygiënist’ kunt u dus gewoon bij Tandarts aan Zee terecht!