Nazorg

Nazorg

Wortelkanaalbehandeling

In een acute situatie is soms een tijdelijke wortelkanaalbehandeling nodig. Na een tijdelijke behandeling moet (binnen +/- 6 weken) nog een definitieve wortelkanaalbehandeling gedaan worden.

 

Na een tijdelijke behandeling is het normaal dat u eventueel nog napijn heeft, hiervoor kunt u pijnstilling gebruiken. De napijn is meestal na 3 dagen verdwenen. De tand kan ook nog wat gevoelig zijn bij bijten en aanraken. Ook dit zal na 3 dagen bijna helemaal over zijn. Het is normaal dat een tand na een tijdelijk behandeling nog wel wat ‘anders’ voelt of iets gevoelig blijft bij bijten en aanraken. Dit zal pas helemaal verdwijnen wanneer de definitieve wortelkanaalbehandeling is gedaan.

 

Na een tijdelijke wortelkanaalbehandeling gaat er een noodvulling op de tand of kies. Het is normaal dat deze slijt en soms een beetje afbrokkelt. Meestal zit de noodvulling binnen in de kies gewoon nog op zijn plaats. Als u toch twijfelt of de vulling nog wel goed zit, mag u altijd contact opnemen met onze praktijk.

 

Ook na een definitieve wortelkanaalbehandeling kan (opnieuw) pijn optreden. Hiervoor kunt u pijnstilling gebruiken. De napijn is meestal na 3 dagen verdwenen. Ook kan de kies in het begin nog wat anders aanvoelen of gevoelig zijn bij bijten en aanraken. Dit is normaal en dit verdwijnt vanzelf.