Behandelingen

Behandelingen

Implantologie

In de implantologie worden implantaten gebruikt om problemen door het ontbreken van tanden en kiezen op te lossen.

 

Een implantaat is een kunstwortel die in het bot geplaatst wordt. Op deze kunstwortel kan een kroon, brug, prothese of frame-prothese vastgezet worden. Wanneer u bijvoorbeeld 1 kies mist, dan kan er op die plaats in de kaak een implantaat geplaatst worden. Op het implantaat wordt vervolgens een kroon geplaatst, zodat de lege ruimte weer opgevuld is met een kies. Bij het ontbreken van meerdere kiezen naast elkaar kunnen meerdere implantaten geplaatst worden, waarop vervolgens een brug wordt gemaakt.

 

Klikgebit

Een volledige kunstgebit zit soms niet meer goed vast en komst steeds los. Vooral het kunstgebit in de onderkaak veroorzaakt nogal eens dit probleem. Hiervoor is het zogenaamde klikgebit uitgevonden. Bij een klikgebit worden 2 of meer implantaten in de kaak geplaatst. Op deze implantaten kan het kunstgebit vastgeklikt worden zodat het niet meer los komt. Een klikgebit wordt als zeer comfortabel ervaren.

 

Implantologie bij Tandarts aan Zee

Bij Tandarts aan Zee worden op dit moment nog geen implantaten geplaatst. Het is de bedoeling dat dit in de toekomst wel gebeurt. Maar bij Tandarts aan Zee maken we wel kronen, bruggen en klikgebitten op implantaten! Voor het plaatsen van de implantaten wordt u verwezen naar een specialist en daarna plaatsen wij een kroon, brug of klikgebit op deze implantaten.